Ik ben Peter Mesker een logistieke allrounder met ruim 18 jaar ervaring op het gebied van zeevracht, wegtransport, warehousing & distributie, supply chain en fashion logistics. Na de opleiding “manager haven vervoer en logistiek” aan het Scheepvaart en transportcollege ben ik meteen aan de slag gegaan als logistiek medewerker. In de jaren daarna heb ik mijzelf ontwikkeld als een allround expediteur en ben vervolgens in verschillende management posities werkzaam geweest. Onder andere van import management zeevracht tot general management zeevracht en account management (fashion logistics) in de supply chain voor internationale fashion merken.

Bekijk voor meer uitvoerigere informatie mijn Linkedin profiel.

Het was met name de variatie aan die verschillende werkzaamheden en in verschillende functies dat het werk voor mij zo interessant en leuk maakte. Tegelijkertijd ondervond ik door de jaren heen ook hoe de logistiek is veranderd en wat dat voor een organisatie kan betekenen. Door veranderingen heb ik in 18 jaar tijd bijvoorbeeld al meerdere overnames en reorganisaties meegemaakt.

Grote of kleine veranderingen het maakt niet uit, ontwikkelingen binnen een organisatie betekenen ook dat de personele bezetting verandert of moet veranderen en dat brengt behoorlijk wat uitdagingen met zich mee.

Daarom besloot ik in september 2019 mijn bedrijf Logistic Nomad te starten. Het brengt mij als freelancer de variatie die ik zo leuk vind en ik kan bedrijven helpen waar dat nodig is.